۴ نتیجه برای منصوری
حسین موسی زاده ، مجید منصوری زاده ،
دوره ۳، شماره ۱۰ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده
ساماندهی فضائی پارکینگهای عمومی بهعنوان یکی از مهمترین اجزای راهها و معابر شهری سهم بسزایی در مطلوبیت و آرامسازی محیط شهری دارد. عوامل زیادی بر انتخاب مکان پارکینگها مؤثر میباشد. هدف این تحقیق شناسایی عوامل مؤثر بر انتخاب پارکینگ و اولویتبندی عوامل در شهر رشت میباشد. روش حاضر توصیفی – تحلیلی و از نوع کاربردی است. در این تحقیق ابتدا با توجه به نظر کارشناسان و محققان عوامل مؤثر بر انتخاب پارکینگ شناسایی شدند و سپس با استفاده از Fuzzy AHP عوامل مورد اولویتبندی قرار گرفتند. یافتههای تحقیق نشان میدهد که مکان مناسب برای پارکینگ در منطقه مرکز شهر رشت، عامل فاصله از خیابانهای پرترافیک از عاملهای دیگر بیشتر اهمیت دارد و دراینبین فاصله ۱۰۰-۲۰۰ متری برای انتخاب محل پارکینگ ازنظر کارشناسان مناسبتر از بقیه گزینههای میباشد.
زهره منصوریار، سارا جلالیان،
دوره ۵، شماره ۲۰ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده
فضاهای آموزشی بهعنوان بخشی از فضاهای عمومی، افراد را در درون سازمانهای فضایی گوناگون بهصورت اختیاری و برای انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی گرد هم میآورند. این فضاها، محل مناسبی برای برقراری تعاملات اجتماعی محسوب میشوند و نقش مهمی در ایجاد و ارتقاء تعاملات و ارتباط افراد با یکدیگر و زندگی اجتماعی آنها دارند. با درک چگونگی ارتباط محیط انسانساخت و روابط اجتماعی میان افراد میتوان معماران و طراحان را در جهت طراحی مناسب چنین فضاهایی یاری رساند. با توجه به این موضوع، این پژوهش در پی رسیدن به سازوکار چگونگی اثرگذاری عناصر محیطی بر کالبدی بر میزان و نوع تعاملات اجتماعی دانشآموزان هنرستانی است. درواقع، در این تحقیق اثرگذاری عوامل فیزیکی چون تأثیر رنگها، نور، ابعاد کلاس و شیوه چینش نیمکتها، فضای سبز، فرم فضاها، پوشش معلمان، امکانات، فضای مدرسه و کلاس درس، کتابخانه و فضای سبز و دیگر عوامل فضایی بر نوع و میزان اجتماعپذیری دانشآموزان موردبررسی قرارگرفته است. در همین راستا، پس از تبیین مدل مفهومی پژوهش با استفاده از مرور ادبیات جهانی و همچنین تدوین پرسشنامه با توجه به مدل مذکور، نمونه موردی پژوهش موردبررسی قرار گرفت. نمونه موردمطالعه پژوهش، هنرستان شهید سادلجی در شهرستان کبودرآهنگ استان همدان بوده است. نتایج حاصل از تحلیلهای رگرسیونی پژوهش نشان دادند که ۳ عامل فعالیت، کالبد و اجتماع نقش چشمگیری را در ایجاد تعاملات اجتماعی در نمونه موردمطالعه داشتهاند که از این میان نقش ۲ عامل فعالیت و کالبد برجستهتر بوده است.
هدیه عادلی، بهروز منصوری، رضا افهمی،
دوره ۱۱، شماره ۴۰ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
قشربندیهای اجتماعی باعث به وجود آمدن تفاوتهای پیچیدهای در میان اقشار جامعه میشود که ما به تبعیت از پیر بوردیو «تمایز» میگوییم. درنتیجهی این تمایزها نماهای مختلفی در بناهای مسکونی طراحی میشود که سیمای شهر را تحت تأثیر خود قرار میدهد. تنوع سلیقهها در طراحی نماهای مسکونی از سوی شهروندان موجب ایجاد ناهمگونی در سیمای شهری شده و گونهای از عدم یکپارچگی و پیوستگی در مفاهیم مرتبط با معماری در حوزه نماهای شهری را به وجود آورده است. این پژوهش به تبیین فهم معماران در مواجهه با سلیقه شهروندان در طراحی نمای بناهای مسکونی بر اساس نظریه تمایز بوردیو میپردازد. روش تحقیق این پژوهش از حیث هدف، کاربردی، از نوع کیفی و به لحاظ «قصد » از پژوهش، «تفسیری » است و سعی دارد به این پرسشها پاسخ دهد که « چه عواملی بر شکل دادن سلیقه کارفرما و مصرفکننده در تولید و مصرف نمادین مسکن شهر تهران در بازه زمانی ۱۳۸۴-۱۳۹۸ تأثیرگذار بودهاند؟ و فهم معماران در مواجهه با سلایق مصرفکننده و کارفرما در طراحی نماهای مسکونی در بازه زمانی ۱۳۸۴-۱۳۹۸ چگونه بوده است؟». در تبیین متغیرهای پژوهش، سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی افراد متغیر مستقل و الگوی مصرف معمار را متغیر وابسته تعریف شده است. در این پژوهش با استفاده از مصاحبه با متخصصین، شاخصها و متغیرهای مؤثر بر تبیین نقش معماران در مواجهه با سلیقه شهروندان تهران در مورد معماری مسکونی از متن مصاحبههای صورت گرفته استخراج گردید، بنابراین «منطق» پژوهش «استقرایی» بوده و روش تحلیل دادهها نیز شامل کدگذاری باز و کدگذاری محوری است. این پژوهش نشان میدهد که دیدگاه اغلب معماران ایرانی در مورد مفهوم «سلیقه شهروندان در مورد بناهای مسکونی» را میتوان در چهار صورت «سازه ساختمان»، «سازگاری نما با اقلیم»، «سازگاری نما با عملکرد بنا» و «زیبایی بصری نما» دستهبندی نمود که این الگوی مصرف متأثر از دو دستهی کلی «سرمایه اقتصادی» و «سرمایه فرهنگی» است.
حمید اسکندری، علی اکبر حیدری، ملیحه تقی پور، ندا قهرمان ایزدی، الهام منصوریان،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
مباحث مربوط به معماری پایدار از مهمترین جریانهای معماری معاصر به حساب میآیند. بخش قابل توجهی از مصرف انرژی کشور در ساختمانهای مسکونی برای فراهم آوردن آسایش حرارتی مصرف میشود. از جمله مواردی که در تامین آسایش ساکنان نقش بسزایی ایفا میکند بحث تهویه و چگونگی جریان هوا میباشد. یکی از روشهای تهویه غیرفعال، استفاده از دودکش خورشیدی است که با کمک انرژی تجدیدپذیر خورشید و با به کارگیری پدیده اثر دودکشی در یک کانال هوا، تهویه مورد نیاز فضاهای مجاور خود را فراهم میکند. لذا تحقیق حاضر با هدف ارائه راهکاری ساده و اجرایی، به صورت مداخله در وضع موجود معماری انجام گرفته است. روش انجام این تحقیق با توجه به ماهیت میان رشتهای آن، یک روش ترکیبی است. ابتدا از مطالعات کتابخانهای برای مبانی پژوهش یاری گرفته شده است. با استفاده از یک راهبرد تجربی، متغیرهای مستقل تاثیر گذار و متغیر وابسته مشخص گردید و به دلیل عدم دسترسی به نمونههای مختلف اجرا شده، شبیه سازی کامپیوتری به عنوان روش جایگزین برای مطالعات میدانی انتخاب شده است. شبیه سازی در این پژوهش با روش دینامیک سیال محسباتی صورت پذیرفت. برای این امر ابتدا روایی و پایایی شبیه سازیها از طریق تطبیق با شواهد تجربی و آزمایشگاهی در مقالهای مشابه به اثبات رسید که نتایج این بخش با ۴% خطا مورد پذیرش واقع شد. این موضوع حاکی از دقت مناسب روش استفاده شده و شبکه بندی بود. سپس اقدام به تجزیه و تحلیل داده ها و متعاقبا مداخله در معماری از طریق شبیهسازی شد. در این پژوهش با انتخاب ۶ گونهی مختلف اتاق به لحاظ ابعاد، تهویه طبیعی و تحلیل رفتار جریان هوا با در نظر گرفتن عملکرد همزمان دودکش خورشیدی و پنجره، و در دو ارتفاع مختلف(۹/۰ متر برای فرد نشسته و ۵/۱ متر برای فرد ایستاده) از طریق شبیهسازی و با استفاده از نرمافزار اتودسک سیافدی ۲۰۱۸ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان داد که سرعت تهویه ارتباط مستقیمی با عمق اتاق دارد. بهینه ترین ابعاد اتاق در راستای تهویه اتاق ۴×۳ و ۵×۳ می باشد. همچنین در ارتفاع ایستاده حداقل سرعت تهویه در قسمت انتهایی فضاها دیده میشود و در ارتفاع نشسته به جز قسمت ابتدایی و انتهایی اتاق کمترین میزان سرعت در محدوده یک سوم انتهای اتاق میباشد.