دوره 2، شماره 6 - ( زمستان 1392 )                   جلد اول _ شماره اول_صفحات 5 الی 79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شیعه اسماعیل، حبیبی کیومرث، حقی محمدرضا. سنجش وضعیت بافت مرکزی شهرهای کوچک برای ایجاد پیاده راه (نمونه مطالعاتی: شهر خوانسار . مطالعات محیطی هفت حصار. 1392; 2 (6) :43-54

URL: http://hafthesar.iauh.ac.ir/article-1-371-fa.html


چکیده:   (2736 مشاهده)

در دهه­های اخیر، بسیاری از شهرها در سراسر جهان به تلاش­هایی برای بهبود شرایط بافت مرکزی خود اقدام نموده­اند. یکی از این اقدامات تبدیل برخی خیابان­ها به پیاده راه بوده است که با حذف یا کاهش تردد اتومبیل­ها در خیابان­های پرترافیک، سعی در ارتقای کیفیت محیط داشته است. در پی تبدیل خیابان به پیاده راه، آسایش و آرامش برای عابران پیاده فراهم می­شود و با افزایش تعاملات اجتماعی، ارتقای کیفیت محیطی و تقویت فعالیت­های تجاری، درنهایت سرزندگی به بافت مرکزی شهر بازمی‌گردد. چنین نتایج مثبتی سبب گردید تا در این تحقیق شرایط بافت مرکزی شهرهای کوچک برای ایجاد پیاده راه موردبررسی قرار گیرد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر مطالعات اسنادی و بررسی­های میدانی بوده است. معیارهای اصلی برای تبدیل خیابان به پیاده راه از طریق مرور منابع داخلی و خارجی و تجارب صورت گرفته در این حوزه گردآوری‌شده‌اند. در این تحقیق از فن سوات برای رسیدن به راهبردهای آماده­سازی بافت مرکزی شهر خوانسار برای ایجاد پیاده راه استفاده‌شده است. بر این اساس، نخست عوامل درونی و بیرونی مؤثر بر ایجاد پیاده راه در بافت مرکزی نمونه موردمطالعه در 6 بعد «اقتصادی»، «جمعیتی-اجتماعی»، «زیست­محیطی»، «کالبدی» «حمل‌ونقل» و «مدیریت شهری» شناسایی‌شده‌اند. پس‌ازآن با امتیازدهی به عوامل اصلی، راهبردهای مناسب استخراج گردیده­اند. در ادامه اولویت­های اقدام برای فراهم شدن شرایط ایجاد پیاده راه در شهر تبیین شده­اند. بر اساس نتایج این تحقیق، راهبردهای اصلی برای فراهم نمودن شرایط تبدیل خیابان به پیاده راه در بافت مرکزی شهر خوانسار، شامل تکمیل و ساماندهی خیابان­های سواره بافت مرکزی شهر، تسریع در نوسازی بافت فرسوده مرکز شهر، احداث پارکینگ­های عمومی، ارتقای شرایط پیاده مداری در بافت و ساماندهی کاربری­ها خواهد بود. درنهایت می­توان انتظار داشت با دستیابی به راهبردهای اولیه، زمینه برای انتخاب یکی از خیابان­های بافت مرکزی برای تبدیل‌شدن به پیاده راه فراهم شود.

متن کامل [PDF 553 kb]   (2452 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-مورد پژوهی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/1/19 | پذیرش: 1396/1/19 | انتشار: 1396/1/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مطالعات محیطی هفت حصار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Haft Hesar Journal of Environmental Studies

Designed & Developed by : Yektaweb