دوره 7، شماره 28 - ( تابستان 1398 )                   جلد اول _ شماره اول_صفحات 5 الی 79 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Role of Social Capital in Promoting Popular Participation and Optimal Urban Management (Case Study: Koy Neighborhood, Government Employees and Five Hundred Units of the City of Douganbadan). Haft Hesar J Environ Stud 2019; 7 (28) :33-44
گرجی پور فاطمه، شکور علی. نقش سرمایه اجتماعی در ارتقاء مشارکت مردمی و مدیریت بهینه شهری مطالعه موردی: محله کوی کارکنان دولت و پانصد دستگاه شهر دو گنبدان . مطالعات محیطی هفت حصار. 1398; 7 (28) :33-44

سرمایه اجتماعی شکلی از همبستگی سنتی جامعه است که در آن گروه­های مردم می­توانند با وقف خویش در پروژه­های اجتماعی نفع فردی خود را دنبال کنند. مشارکت فرایندی است که موجب تحرک بخشی منابع محلی، به­کارگیری گروه­های متنوع اجتماعی در تصمیم­گیری، درگیری مردم محلی در تعریف مشکلات، جمع­آوری و تحصیل اطلاعات و اجرای پروژه­ها می­شود.
این مطالعه باهدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در ارتقاء مشارکت محله و مدیریت بهینه شهری در دو محله (پانصد دستگاه و کوی کارکنان) شهر دو گنبدان صورت گرفته است که به دلایل خاص محله­ای این دو از بین محلات دیگر شهر انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه خودساخته با جامعه آماری 381 نفر از افراد بالای 18سال سنجش انجام گرفت. داده­ها و آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و برای نرمال بودن از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده­شده است که در نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرارگرفته‌اند. پرسشنامه از روایی قابل قبولی برخوردار بود. برای تحلیل نتایج از نرم‌افزار SPSS استفاده شد. به­طورکلی نتیجه پژوهش حاکی از آن است که فرضیات اصلی تحقیق هردو تأیید­شده است، یعنی سرمایه اجتماعی در مدیریت شهری مؤثر است و همچنین مشارکت محله­ای در مدیریت شهری نقش دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-مورد پژوهی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/30 | پذیرش: 1398/6/30 | انتشار: 1398/6/30