دوره 8، شماره 31 - ( بهار 1399 )                   جلد اول _ شماره اول_صفحات 5 الی 79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi E, Mohajerani A, haghighian M. Investigating the Effects of Social Components and Institutional Environment on Agricultural Entrepreneurship Development (Case Study: Fasa city). Haft Hesar J Environ Stud 2020; 8 (31) :75-83
URL: http://hafthesar.iauh.ac.ir/article-1-820-fa.html
قاسمی اسماعیل، مهاجرانی علی اصغر، حقیقیان منصور. بررسی تأثیرات مؤلفه‌های اجتماعی و محیط نهادی بر توسعه کارآفرینی. مطالعات محیطی هفت حصار. 1399; 8 (31) :75-83

URL: http://hafthesar.iauh.ac.ir/article-1-820-fa.html

این مقاله با هدف بررسی و شناخت نقش عوامل اجتماعی و محیط نهادی بر توسعه کارآفرینی در شهرستان فسا تدوین گردیده است. جامعه آماری تحقیق کلیه افرادی هستند که ظرف 5 سال گذشته در شهرستان فسا در بخش کشاورزی کسب‌وکار جدیدی را ایجاد نموده‌اند. چارچوب نظری تحقیق نظریات رابرت پوتنام، فرانسیس فوکویاما در باب شبکه‌های اجتماعی و نظریه پیوندهای قوی ضعیف مارک گرانووتر و نظریات داگلاس نورث است. همچنین از دیدگاه‌های دیده­بان جهانی کارآفرینی (GEM) به‌عنوان مبنای نظری برای متغیر وابسته (توسعه کارآفرینی کشاورزی) بهره گرفته‌شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 288 نفر که با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب گردیده‌اند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و AMOS استفاده‌شده است. اجرای آزمون رگرسیون بین متغیرها نشان داد، متغیر اعتماد اجتماعی (15/.)، پیوند اجتماعی (19./.)، مشارکت اجتماعی (11/.)، حمایت اجتماعی (19/.)، کیفیت قوانین و حقوق مالکیت (19/.)، ثبات سیاسی دولت (20%) و کیفیت خدمات عمومی (64%) بر توسعه کارآفرینی کشاورزی مؤثر می­باشند. همچنین آزمون همبستگی پیرسون وجود رابطه بین متغیرهای مستقل فوق و متغیر وابسته توسعه کارآفرینی کشاورزی در سطح 99 درصد را تائید می‌نماید. رگرسیون چندگانه نشان داد مؤلفه‌های اجتماعی قادر به ‌پیش‌بینی (29%) درصد و مؤلفه محیط نهادی (28%) از تغییرات کارآفرینی کشاورزی می‌باشند. در بین متغیرهای اجتماعی بیشترین تأثیر متعلق به متغیر حمایت اجتماعی و در بین متغیرهای محیط نهادی، متغیر ثبات سیاسی بیشترین توان پیش‌بینی تغییرات متغیر توسعه کشاورزی را دارا می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-مورد پژوهی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/5 | پذیرش: 1399/3/5 | انتشار: 1399/3/5