The Role of Social Capital in Promoting Popular Participation and Optimal Urban Management (Case Study: Koy Neighborhood, Government Employees and Five Hundred Units of the City of Douganbadan). Haft Hesar J Environ Stud 2019; 7 (28) :33-44
URL:
http://hafthesar.iauh.ac.ir/article-1-713-fa.html
گرجی پور فاطمه، شکور علی. نقش سرمایه اجتماعی در ارتقاء مشارکت مردمی و مدیریت بهینه شهری
مطالعه موردی: محله کوی کارکنان دولت و پانصد دستگاه شهر دو گنبدان
. مطالعات محیطی هفت حصار. 1398; 7 (28) :33-44
URL: http://hafthesar.iauh.ac.ir/article-1-713-fa.html
چکیده: (1829 مشاهده)
سرمایه اجتماعی شکلی از همبستگی سنتی جامعه است که در آن گروههای مردم میتوانند با وقف خویش در پروژههای اجتماعی نفع فردی خود را دنبال کنند. مشارکت فرایندی است که موجب تحرک بخشی منابع محلی، بهکارگیری گروههای متنوع اجتماعی در تصمیمگیری، درگیری مردم محلی در تعریف مشکلات، جمعآوری و تحصیل اطلاعات و اجرای پروژهها میشود.
این مطالعه باهدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در ارتقاء مشارکت محله و مدیریت بهینه شهری در دو محله (پانصد دستگاه و کوی کارکنان) شهر دو گنبدان صورت گرفته است که به دلایل خاص محلهای این دو از بین محلات دیگر شهر انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه خودساخته با جامعه آماری 381 نفر از افراد بالای 18سال سنجش انجام گرفت. دادهها و آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و برای نرمال بودن از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفادهشده است که در نرمافزار SPSS مورد تحلیل قرارگرفتهاند. پرسشنامه از روایی قابل قبولی برخوردار بود. برای تحلیل نتایج از نرمافزار SPSS استفاده شد. بهطورکلی نتیجه پژوهش حاکی از آن است که فرضیات اصلی تحقیق هردو تأییدشده است، یعنی سرمایه اجتماعی در مدیریت شهری مؤثر است و همچنین مشارکت محلهای در مدیریت شهری نقش دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-مورد پژوهی |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/6/30 | پذیرش: 1398/6/30 | انتشار: 1398/6/30